25 d’abril del 2016

Reunió oberta de veïns: El Mercat de l'Abacería al Passeig Sant Joan.

El proper divendres 29 d'abril queden convocats tots els veïns que pensin que els afectarà l'instalació provisional del mercat Abaceria al Passeig de Sant Joan. Punt de trobada a la sala polivalent de La Sedeta a les 19h

Continua llegint »


Els veïns del passeig de Sant Joan demanen que es reactivi la idea del corredor verd


Des de l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan han presentat 15 idees al Programa d’Acció Municipal amb l’objectiu de pacificar la part alta de la rambla. Per fer-ho, demanen reduir el nombre de carrils de circulació, i passar de tres a dos. Amb aquesta actuació, creuen, es podrien ampliar les voreres laterals. A més, expliquen que seria necessari millorar els carrils bici, ja que són insuficients per al volum d’usuaris que passen pel passeig, sobretot durant el cap de setmana.
Aquestes reivindicacions, però, no són les úniques que han proposat al PAM. Entre les que són més urgents hi ha l’arranjament del paviment, que està ple de forats, la cura de la gespa, o arreglar les fonts que no funcionen. S’hi suma, a més, que el passeig de Sant Joan haurà d’acollir el mercat provisional de l’Abaceria mentre durin les obres de remodelació. Per això, s’ha convocat una assemblea per al dia 29 d’abril al Centre Cívic la Sedeta per valorar aquesta nova situació entre el veïnat.
El passeig de Sant Joan ha anat canviant de fisonomia amb els anys: des de 1998, quan es van remodelar els espais centrals, fins a la reforma que va pacificar el tram per sota de l’avinguda Diagonal i que es va fer en diferents fases, l’última de les quals va finalitzar a finals de 2014. Va ser en aquestes últimes obres quan va sortir, per part de l’Ajuntament, la idea de crear un corredor verd que unís el litoral amb la muntanya a través del passeig. Els veïns recuperen ara el projecte per exigir al consistori que ho tiri endavant. Per fer-ho expliquen que cal expropiar els edificis dels números 247 fins al 271 de la travessera de Gràcia, afectats des de fa 100 anys. Són els edificis que separen el passeig de Sant Joan de la plaça d’en Joanic. Aquest espai hauria de ser zona verda. Ja hi ha una zona que va passar a mans municipals i, de moment, és un pipicà.


L'article "Els veïns del passeig de Sant Joan demanen que es reactivi la idea del corredor verd" ha estat originalment publicat a BTVnotícíes.cat

Continua llegint »