25 d’octubre del 2018

Sobre Mercat Provisional Abaceria al Passeig Sant JoanEl 21 de juliol es va inaugurar el mercat provisional de l’Abaceria, al passeig de Sant Joan, que funcionarà mentre es reforma l’antic mercat (situat a la travessera de Gràcia). En aquests mesos la valoració dels paradistes és molt positiva, però els comerços exteriors no opinen el mateix. Asseguren que no tenen visibilitat i que ningú no hi passa per davant. A més, quan plou, els entra l’aigua a les parades i mulla els productes.

La pluja entra a les parades exteriors

No tenen marquesines protectores sobre les parades i les canalitzacions d’aigua s’omplen de fulles. Això fa que, cada cop que plou, l’aigua entri a les botigues i no puguin obrir perquè, si ho fan, els productes acaben mullats. Els paradistes asseguren que han quedat a l’empara de les inclemències del temps. La Dolors Batista, d’una de les paradistes exteriors, explica que “estem desesperades, es mulla la roba, hem de tancar i si plou a mitjanit hem de venir, perquè la roba es mulla i això no es pot aguantar”. Per això, reclamen que se solucioni el problema, que, diuen, no és l’únic.

Poca visibilitat i baixada de vendes

Els botiguers de les parades exteriors es queixen també que no passa ningú per davant dels comerços. Diuen que els clients creuen per dins del mercat i no accedeixen al passadís extern on estan les parades. Per això, demanen que el districte de Gràcia posi més senyalització i il·luminació i faci el passatge més ample. La Isabel Muzás, paradista exterior, creu que s’ha pensat molt en l’interior del mercat provisional, però no en la zona de fora: “No s’ha tingut en compte ni la teulada per quan plogui, ni la il·luminació que queda dalt de la teulada, no hi ha publicitat que això és un passatge i que poden passar per aquí i que aquí hi ha unes botigues i aquí estem morint-nos de fàstic”.

Molt trànsit a la zona

Per fer-se veure, els botiguers posen producte fora, al passatge que queda de pas. Això ha aixecat les queixes d’alguns veïns perquè la mercaderia obstaculitza l’accessibilitat de la via. Tot i això, estan d’acord que les parades necessiten més promoció. Des de l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan també creuen que l’afluència de trànsit de la zona no ajuda a crear un passeig agradable ni pels veïns, ni pels compradors. A més, amb el mercat provisional el soroll dels cotxes i les cinc línies d’autobús que hi passen s’ha amplificat, ja que l’estructura fa de pantalla. Per aquest motiu, demanen una reordenació del trànsit. Totes aquestes demandes les portarà l’associació de veïns a la reunió convocada pel districte de Gràcia el 25 d’octubre.

Continua llegint »