14 de maig del 2020

18è Concurs de Redacció



EL PASSEIG DE SANT JOAN VIST I
IMAGINAT PER NENS I NENES
L'ANY 2020


LLISTA DELS ALUMNES PREMIATS PER ORDRE ALFABÈTIC


Max Adrover Gràcia
Maristes La Immaculada
Núria Alonso Pié
Claret Barcelona
Biel Arranz Muñoz
Claret Barcelona
Carla Benedito Gimeno
Claret Barcelona
Pol Blasco Cardona
Dominiques  Barcelona
Ian Hernández Bosch
Dominiques  Barcelona
Laia Jiménez
Escola la Sedeta
Mª Teresa Martínez González
Teresianes  Barcelona
Aina Morejón Espinosa
Dominiques  Barcelona
Abril Pagès Lladós
Maristes  La Immaculada
Jana Pedemonte Navarro
Maristes  La Immaculada
Mª Paula Serra Rincón
Claret  Barcelona
Elna Serrano
Escola la Concepció

Presentació

Des del curs 2002-2003 l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan de Barcelona promou el projecte "A l’escola s’ensenya a valorar els jardins urbans”. Hi són convocats i hi participen sis escoles dels barris del Camp d’en Grassot, Gràcia Nova i Dreta de l’Eixample. Per realitzar-lo comptem, una vegada més, amb la col·laboració de  l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i el suport econòmic dels districtes de Gràcia i Dreta de l’Eixample de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta activitat es desenvolupa en dues fases: a la primera, una monitora explica als nens i nenes la importància dels jardins urbans a la ciutat i quina és la flora específica del Passeig de Sant Joan. Es realitzen dues sessions teoricopràctiques a les aules, dues al Passeig per identificar les espècies i una darrera, també al Passeig, per plantar en un parterre, preparat pel Servei Municipal de Parcs i Jardins, una flor cada un dels quatre-cents alumnes participants. La segona fase consta d’un Concurs de Fotografia i un altre de Redacció. El recull que un any més us fem a mans és el resultat del Concurs de Redacció.

El Passeig de Sant Joan vist i imaginat per nens i nenes l’any 2020 recull els tretze escrits premiats de l’alumnat de 4t, 5è i 6è de les escoles CEIP La Sedeta, Col·legi Claret, Escola Sant Josep-Teresianes, Escola Maristes La Immaculada, Escola La Concepció i Col·legi Dominiques de l’Ensenyament. Cada escrit ha estat seleccionat, pel seu mestre, com el millor de la classe. Com en anys anteriors els autors i autores transmeten en els seus treballs valors cívics, amb imaginació i força, al temps que mostren la seva sensibilitat envers problemes greus del nostre entorn com la contaminació, la comunicació humana i el desig de solucionar-los. Com veureu hi ha diversitat d’estils i enfocs. Aquest ventall ens dóna una idea de les diverses visions segons l’edat. Com en edicions anteriors hem trobat que els treballs són mereixedors d’aquesta publicació.

Cal tenir en compte que aquests escrits van ser elaborats abans del confinament obligat que hem viscut, per aquest motiu, no se’n fa esment en cap d’ells.

Els textos s’editen per ordre alfabètic del cognom dels autors i autores, sense retocs d’estil..

Barcelona, abril del 2020

Per l’equip del Projecte Escoles
Marta Abelló, Montserrat Serra i Lluís E. Sabater

•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•

Una Nit al Banc
Assegut en un banc
del Passeig Sant Joan,
contemplo els arbres, les fulles,
també els animals.
La gent ja torna cap a casa
ja és hora d’anar a dormir,
però jo segueixo escrivint
sense fi.
Assegut en un banc
del Passeig Sant Joan,
contemplo el cel ple d’estrelles
imaginant-me paraules
pels meus poemes.
Però, de sobte me n’adono
que ja és tard.
Així aquest poema
està arribant al seu final.
Assegut en un banc
del Passeig Sant Joan,
escric els meus poemes
amb pau i tranquil·litat.
Max Adrover Gràcia 5è C
Maristes la Immaculada
Professor: Manolo Isla Salinas
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


La font del Llop
Crec que ja em coneixereu, però pels despistats... Sóc el Llop!! Des de fa 199 anys que estic aquí plantat, sense fer res. Això m’avorreix i em cansa. Sempre el mateix...
Mira, ja comença el de la jaqueta groga, sempre el mateix, corrent amunt i avall. I aquell de la pilota de futbol, sempre acabo amb un bon nyanyo!! I allà a la dreta com sempre tot el grup d’àvies donant menjar als ocells que sempre es fan caca, sempre acabo blanc!!
I per últim la Caputxeta que sempre m’abraça com si fóssim amics... Però almenys tinc dos lleons a prop. Pels qui no els coneixeu estan a una font protegint Hèrcules. Els tinc a prop però tampoc és que siguem molt amics...
I allò? És nou, són uns nens i nenes plantant floretes. Què no veuen que no m’agraden?
Per últim, us volia explicar una cosa que em fa posar una mica trist. M’agradaria que la gent es fixés amb mi, perquè només es fixen amb la Caputxeta. Per últim que no hi haguessin parcs, perquè no m’agrada veure com la gent s’ho passa bé i jo no puc anar-hi. 
Núria Alonso Pié
4t C Claret
Professora: Maria Cayuela
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


Font de la Caputxeta
Hola, sóc la Caputxeta Vermella, sóc aquí ja fa noranta-nou anys i noranta-nou anys que he gaudit veient com els nens venen corrents per anar al parc de davant. El primer en arribar des de dalt del Passeig és un nen que sempre va en un patinet verd. Normalment porta una samarreta groga i s’espera, davant de la porta del parc, a que els seus amics arribin des del supermercat, on van a comprar amb els seus pares i mares. Tant de bo pogués veure què hi ha més enllà del supermercat o, almenys, que algun dels nens parlés a prop meu sobre què hi ha a l’altre costat i així poder-me’n fer una idea.
Després arriba una nena que cada dia porta una faldilla diferent. La meva preferida és la que té un munt de margarides. Viu a prop: la seva casa està just davant meu.
El proper en arribar és un nen que normalment no para a jugar perquè els seus pares van amb presses, però sempre porta una joguina a cada mà. Com m’agradaria jugar amb ell, sembla molt amable!. Després, quan creua el pas de zebra, el tapen els arbres que tant m’agraden, sobretot a la primavera.
L’últim en arribar al parc és un nen que sempre vol jugar amb algú altre. Sempre que juga amb algú sembla que és el qui s’ho passa millor.
M’agradaria molt poder jugar al parc.
Quan arriben les sis ja només queden tres nens al parc i a les sis i quart, quan ja no hi ha ningú, és el moment més tranquil del dia.
Biel Arranz Muñoz,
4t A CLARET
Professor: Juanjo Soriano
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


No sé com ni per qué
Hola, sóc la Caputxeta, sí la del conte de “La Caputxeta Vermella”.
Des que vaig néixer els meus pares deien que jo era molt alegre, quasi mai he estat trista. Però l’any 1921 em vaig sentir diferent, em sentia atrapada. Vaig mirar al meu voltant i vaig veure el meu amic Llop. Vam parlar i vam descobrir que Josep Tenas ens havia esculpit al Passeig de Sant Joan, a Barcelona.
Cada dia veiem passar molta gent pel Passeig. A vegades et poses dels nervis de la gent que hi ha! Gràcies a Josep Tenas, el Llop i jo ens vam quedar sense vida! Vèiem passar una nena camí de l’escola, i ara ja no. Molta gent ens feia fotos i ara ningú ens fotografia, etc. No sé què està passant, però sé que succeeix alguna cosa estranya.
A l’escultura estava acaronant al Llop. Jo estava alegre, però el Llop semblava enfadat. Estàvem farts d’estar esculpits, fins que avui no sé com ni per què, crec que hem tornat a la vida. Ara nosaltres ens sentim lliures, però quan parlem ningú ens escolta.
Ja és migdia i he arribat a la conclusió de que hem cobrat vida i tothom ha canviat, ara som com fantasmes i ningú es fixa en nosaltres.
És fa fosc i Josep Tenas ha vist que hem desaparegut i ens ha tornat a esculpir. Ara tothom ha tornat a ser normal. Ara ens sentim millor però jo em pregunto,... què va passar?
Carla Benedito Gimeno
4t D Col·legi Claret
Professor: Jesús Cubero Vera
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


Ens mudem!
  • Guillem, Guillem!
  • Vatua l’olla, cada dia el mateix! Guillem, Guillem i Guillem! Hauré d’arreglar aquest despertador! – va dir-se en un to agressiu.
Mentre acabava de llevar-se, va donar un cop d’ull al calendari i va exclamar:
  • Avui és 6 de febrer, Serapi! –va dir al seu gos. Marxem d’aquest lloc tan contaminat i tan sorollós, ens mudem!- va tornar a exclamar en Guillem.
En Serapi no va donar cap mena d’importància a l’assumpte i va dirigir-se cap a la cuina a buscar el seu esmorzar.
  • D’acord, d’acord, ja em relaxo, però no puc evitar-ho, és que avui ens traslladem a viure al Passeig de Sant Joan! – va dir l’amo.
Molt ràpidament, gairebé en una mil·lèsima de segon, en Guillem va fer un crit molt fort.
  • Aaaah! Com se’m pot haver passat, no hem preparat res de res, ni tan sols els peluixos! - va dir horroritzat el Guillem.
  • Tinc una idea, ho prepararem tot, però només ho aconseguirem amb la col·laboració de tots dos.
El seu animal ho va entendre a la primera i va ajudar a en Guillem a preparar les maletes.
  • El teu peluix i... ja està, ho hem aconseguit!- va dir en Guillem.
  • Ning, nang, nong!
  • Serapi, estimat meu, ja és aquí el transportista, ja ha arribat! – va cridar en Guillem mentre la bogeria l’envaïa.
  • Bon dia- va dir el transportista en un to greu, però amable. Busco al Senyor Guillem...
  • Soc jo- va dir en Guillem tallant-lo.
  • Vol que marxem ja cap al Passeig de Sant Joan?- va preguntar el traginador.
  • Oh, i tant! El més ràpid possible- va respondre en Guillem.
Després d’una hora de viatge van arribar.
  • Meravellós, gran, per a totes les edats, però sobretot i el més important, respectuós amb el medi ambient. El Passeig de Sant Joan!
  • Meravellós, al·lucinant!
  • Vostè té tota la raó- va dir el transportista. Veu aquell edifici?- va preguntar.
  • Aquell que té al davant un plataner?
  • Sí, allà s’allotjarà
  • Perfecte! – va exclamar en Guillem molt content.
  • Agafi les maletes que jo he de marxar.
En un tres i no res vam ser fora amb les maletes.
  • Tant de bo hagués viscut aquí tota la vida,- va pensar en Guillem.
  •  Vinga, anem a fer un cop d’ull al pis i et trec a passejar- va dir al Serapi.
Dins del pis hi van trobar diferents paquets de llavors i un fulletó que deia:
“ Cuidi molt el Passeig. Cada diumenge hi haurà un curs de jardineria i, a dos quarts de sis, reunions de l’Associació de Veïns “.
Un cop van haver ordenat l’habitació van sortir a fer un tomb.
  • Serapi, faré lloc a l’agenda per poder assistir a les reunions i al curs de jardineria.
En Guillem i el Serapi van viure molt feliços en aquell Passeig. Amb noranta-tres anys, en Guillem va estirar la pota i va deixar un llegat molt bonic per a tothom:
“ Estimeu i cuideu bé aquest Passeig”.
Pol Blasco Cardona
Dominiques Barcelona, 6èB
Professora. Rosa Cortés
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


Un Passeig Especial
Jo visc a Barcelona,
la gran capital,
una localitat encantadora
com no l’has vist mai.
Però el Passeig de Sant Joan,
sens dubte, el millor,
amb el seu verd
i el seu esplendor.
Des de Travessera de Gràcia
fins a l’Arc de Triomf.
Quants més carrers,
molt millor!
Avis jugant a la petanca,
la gent passejant,
infants als tobogans
i els joves xerrant.
No sé què té el Passeig de Sant Joan,
per fer-lo tan especial.
Serà la gent que l’habita?
Serà el verd natural?
Ian Hernández Bosch
Dominiques Barcelona 6A
Professora: Sònia Acosta
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


El Passeig està molt brut.

Un dia la Lea i l’Emma volien passejar pel carrer per parlar de com els havia anat el primer trimestre d’escola. Al principi es van discutir una mica perquè l’Emma volia anar corrents i la Lea caminant. Al final van fer un tros corrents i després un tros caminant.
Feia bastant de fred perquè era desembre. Van passar per la plaça Joanic i com que no hi havia ningú van jugar cinc minuts al parc. Després van anar cap al Passeig de Sant Joan però van veure unes coses molt lletges, eren ampolles de plàstic, llaunes de cervesa i burilles de cigarret per terra; i un colom s’ho estava menjant!
-Això és horrible! Va exclamar l’Emma.
-Sí -va respondre la Lea- Tot això s’ha d'arreglar ara mateix!
 I van tornar a casa per agafar bosses de brossa i guants.
Quan van tornar van començar a recollir-ho tot, des del monument a Clavé fins a l'estàtua de la Caputxeta Vermella.
-Buf! -Va exclamar la Lea- Quina barra els qui ho han fet. A més, ara potser hem salvat dos o tres peixos que s’ho haguessin empassat i s’haguessin mort.
-Tens tota la raó.-Li va respondre l’Emma.
Després ho van llençar tot a la paperera. Van omplir tres bosses fins dalt!
Mentre marxaven a casa seva, van estar parlant de com els havia anat el primer trimestre d’escola. I quan van arribar a casa, els seus pares les van renyar perquè havien arribat molt tard, eren dos quarts de vuit, però elles els van explicar que era per una bona causa.
A l’Emma se li va ocórrer una idea per millorar això i li va dir a la seva germana Lea. La idea era crear un canal a Youtube per explicar a la gent el que havien vist. Primer van buscar idees per posar al seu canal, en van recollir unes quantes i van començar a gravar. Com que era Nadal i no tenien deures perquè ja els havien fet,  tenien tot el temps que volien.
 Van fer bastants subscriptors i molts likes. Els seus pares estaven molt contents per tota la feina que havien fet i els van dir que el Pare Noel i els Reis els portarien molts regals.
Aquesta història me l’he inventat jo, una nena qualsevol, però espero que aquesta història es compleixi o que més gent faci alguna cosa pel meu futur i pel de tots els nens i les nenes de la meva edat, més grans o més petits.

•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


Fira al Passeig de Sant Joan
Tota Barcelona es consumia en la foscor d’una nit ennuvolada. Era el vespre d’un dia de gener de l’any 2054, i pels carrers lliscaven corrents d’aire fred que presagiaven una tempesta propera. Tot estava a punt de succeir. Un munt de màquines de tecnologia futurista i grues d’alta capacitat s’obrien pas entre l’aglomeració de gent que protestava al Passeig de Sant Joan. Manifestacions de gent compromesa amb la ciutat i la seva història havien estat protestant centenars de vegades contra el projecte de destrucció del meravellós Passeig de Sant Joan. Però el projecte ja era una realitat. Molts empresaris i executius traïdors havien convençut l’alcalde per tal de comprar els terrenys i construir més edificis i instal·lacions de les que ja sobraven a Barcelona per poder enriquir-se. En una ciutat com la d’abans, la gent no hauria permès que s'originés aquesta injustícia, però des de llavors tot havia canviat molt, i poca gent era compromesa i valenta. Ja gairebé no hi ha persones amb esperit honrat i cada vegada, la part superficial d’una persona i els seus diners són més importants per a la societat, i els valors humans que s’ensenyaven a les escoles, ja no es tenien en compte. Gran part de la gent és creguda, capritxosa i insensata, la joventut ja no valora el veritable sentit de l’amistat, només la fama, la roba de marca, els diners i els mòbils cars. En poques paraules: la societat era superficial, materialista i egoista.  
Per això, molta gent ni es va immutar quan es va començar a dur a terme el projecte d’edificació al Passeig de Sant Joan. No era la primera vegada que reduïen les zones verdes a Barcelona des que el nou alcalde, Enric Ripoll Balaguer, negociava amb grans empresaris i homes de negocis. Només es va oposar la gent gran i les seves famílies, que encara recordaven l’antiga i eixerida Barcelona en la que van viure feliços temps enrere. I ara, a més de les zones verdes i els parcs, volien arrabassar-los el Passeig de Sant Joan del paisatge urbà barceloní, una avinguda plena de vida amb parcs on jugar, fonts d’aigua i petanques sempre plenes d’avis excitats. Però, res ni ningú va aconseguir aturar les màquines que s’apropaven acceleradament cap al centenar de persones que es manifestaven incansablement al Passeig. Un home d’aspecte irritat, vestit elegantment amb corbata fosca i ulleres de sol (en un vespre ennuvolat) va baixar d’un camió del futur, d’energia multinuclear, mentre amb una mà sostenia uns papers i, amb l’altra, s’eixugava la suor de la cara amb un tovalló. Es va dirigir amb expressió enfurismada cap a l’esplanada on la gent formava barrera protegint el Passeig, i va cridar:
  • Es pot saber què hi feu, tots aquí? Fora! Aquests terrenys només els podem ocupar els homes de negocis i l’alcalde! Tinc un tracte i un termini de temps per a enderrocar tot això! Vinga, marxeu!
Els crits i el rebuig de l’assemblea de persones van ressonar en tot el Passeig de Sant Joan. Semblava que fins i tot, el cel, que només s’il·luminava amb el llum dels fanals del carrer, els hagués escoltat. L’eco de les enfurismades veus de tantes persones van acompanyar els raigs que començaven a tronar i minuts després, les gotes de pluja van caure sobre el Passeig, mullant tota la gentada, incloent l’home de negocis amb les ulleres de sol i els seus arrugats papers. Va arrufar les celles i, dirigint una ullada assassina als conductors de màquines i grues, xiulà fort per indicar que es retiraven.
  • La tempesta durarà tota la nit - va bramar l’home - i mentre la terra estigui mullada no podrem pas treballar en el paviment dels edificis. Però d’aquí al cap de setmana, tornarem a venir per desfer-nos de tot aquest Passeig!
I alçant el dit índex, va lliurar al centenar de persones aquesta terrible amenaça. Després, ell i totes les seves màquines van marxar amb un soroll eixordador, volant per la via aèria de Barcelona. La gentada, es va sumir en un sospir profund, mentre veia marxar els camions xops sota la tempesta. De cop i volta, des del Passeig es va veure com els llums càlids i freds i les bombetes de tots els edificis es van apagar, acompanyats dels crits dels veïns del barri que es lamentaven que el wi-fi no funcionava. Es va dispersar per tot arreu un xivarri exagerat. Els histèrics intents sense èxit d’encendre els mòbils ofegaven de nervis a les persones d’aquesta ciutat. De seguida, el grup de persones al Passeig va comprendre que la tempesta afectà l’internet i els llums de tot Barcelona. Aquell era el pitjor malson d’una societat tan digitalitzada.
Aprofitant que per fi la gent començà a sortir dels carrers, les persones de la manifestació van fer una assemblea per pensar una manera d’ensenyar a la societat l’agradable i divertit que és només estar al Passeig i respirar aire pur, desconnectar i xerrar amb els amics, un refugi meravellós del que en poc temps ningú podria tornar a gaudir. Com plovia a bots i barrals, van decidir fer una fira dins d’una carpa, on petits, grans i joves podrien passar-s’ho d’allò més bé sense la necessitat d’estar xatejant, i recordar com en els antics temps Barcelona brillava plena de tantes fires i atraccions com es muntaven.
Després d’un temps, fent esperar sota la protecció dels arbres a la gent del barri que aprofitava per distreure's al carrer, es van obrir les cortines que feien d’entrada, deixant veure, amb gran sorpresa de tots, una esplèndida fira il·luminada per llumetes de colors, on es movien i ballaven tot tipus d’atraccions antigues que van fer centellejar els curiosos ulls dels nens. Només ficar el cap dins, arribà a la sorpresa gentada del barri una dolça oloreta a cotó de sucre, els globus de colors volaven per tot arreu i tothom es va afanyar a pujar a les atraccions. Els crits, encara s’escoltaven, però aquesta vegada, eren d’emoció.
Tothom es va adonar que el Passeig de Sant Joan formava part de Barcelona i era deure de la societat mantenir-lo sempre present, la millor excusa per deixar de banda el mòbils i en general la tecnologia, passar-s’ho bé amb la família i els amics. Un refugi per jugar a la petanca amb els avis, aprofitar quan s’instal·len les fires i veure florir l’encantadora natura quan és la primavera. Un bon motiu per a desconnectar.
Ja mai més tornaren a aparèixer per allà les màquines i el seus eixordadors sorolls, perquè la ciutat sencera ara en formava part del Passeig de Sant Joan.
M. Teresa Martínez González
6è A Escola Sant Josep-Teresianes
Professor: Eliseo Lafuente
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


L’aventura de la Caputxeta Vermella
Hola, jo soc la Caputxeta Vermella, la que està acompanyada d’un llop a sobre d’una font del Passeig de Sant Joan.
L’altre dia, estava ben tranquil·la, quan de cop es va fer fosc. Aquella nit hi havia lluna plena i, com sempre que això passa, màgicament, el llop i jo vam sortir de l’estàtua.
A mi em sembla que el Passeig és molt més maco al vespre, sota la llum de la lluna. Primer vaig passejar-me mentre olorava totes i cadascuna de les flors i mirava els arbres que estaven plens de fulles, perquè la primavera estava ben avançada. A continuació vaig anar a jugar al parc infantil: vaig pujar als gronxadors, vaig baixar pel tobogan unes vint vegades i, també vaig tenir temps de  fer un castell de sorra.
Després de la meva aventura nocturna va arribar l’hora de tornar a sobre de la font. Ja eren les set del matí. El temps havia passat tan ràpid!
Però ja era el moment de tornar. Fins i tot es començaven a sentir les veus de la gent, el soroll dels cotxes i els despertadors dels veïns. M’ho havia passat de meravella!
Vaig ajudar a pujar el llop a la font, hi vaig pujar jo i finalment ens vam tornar a convertir en l’estàtua de pedra.  
Aina Morejón Espinosa
Dominiques Barcelona 6C
Professora: Ana Alonso
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


Passeig de Sant Joan
El Passeig de Sant Joan,
bonic i decorat,
tant de dia com a la nit no el veig
gens canviat;
això sí, amb tot el que hem plantat
i treballat,
ben bonic ha quedat.
Tota la gent que ha plantat,
amb un somriure l’ha decorat.
I amb tot el que us he explicat,
el meu poema ha acabat.
Abril Pagès Lladós 5è B
Maristes La Immaculada
Professora: Meritxell Pujol Bergé
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


El Desig
Era un matí assolellat i tranquil. Una família sortia de casa per anar a portar els seus fills a l’escola. Cada dia passaven pel Passeig de Sant Joan i no gaudien de la naturalesa i la bellesa de les flors, fonts i arbres que hi havia.
Un dia quan es van despertar els hi va venir una olor a flors que mai havien sentit. De cop i volta van obrir la finestra que els donava a la banda del Passeig de Sant Joan. Van veure uns avis, joves, nens, pares, mares i que cadascú plantava una planta de diferents colors. La família molt sorpresa va baixar cap on hi havia tanta gent. Un senyor molt amable els hi va dir:
-Hola! Voleu participar a plantar una planta i demanar un desig que es compleixi?
La família s’ho va pensar una, dues i tres vegades i li va contestar:
-Sí, i tant!
El desig de la família va ser poder visitar detalladament el Passeig de Sant Joan.
I així va ser, van visitar-lo tot sencer amb un somriure a la cara perquè el seu desig es va fer realitat. I encara que fos un passeig ells s’ho van passar d’allò més bé perquè estaven junts i podien gaudir i agrair de viure en un entorn tan bonic.

Jana Pedemonte Navarro
5è A La Immaculada
Professora: Núria Corrons Peremiquel
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


Sóc la Caputxeta
Hola, sóc la Caputxeta. Des de que em va construir en Josep Tenas, sóc la mar de feliç. Ara veig a moltíssimes persones. No m’importa que siguin les mateixes, perquè igualment sóc feliç. Però tinc un defecte; la vida no és perfecta. Estic petrificada acariciant el llop, i ell sempre es queixa. Jo li dic que no em puc moure, que si pogués deixaria d’acariciar-lo. He estat així des de l’any 1921. Però no m’importa.
Mira, allà veig el senyor gras que ven globus. M’encanta la seva feina. Si pogués baixar d’aquí! Abans que comencés a glaçar, vaig veure nens de moltes escoles de per aquí a prop...Inclús us vaig veure a vosaltres! Vaig veure com plantàveu flors fúcsia...M’encanta el color fúcsia! I la velleta que ven gelats, és clar. Sempre porta un davantal blanc amb un dibuix d’un gelat de maduixa. Les seves botes color beix m’agraden tant!.. .Jo veig sempre un nadó molt petit que va néixer fa poc, uns dos mesos o així. Acostuma a portar una gorreta i unes sabatetes de granota que li va teixir la seva àvia i una jaqueta texana. La seva mare acostuma a portar unes botes negres altes de taló, una cua alta i el seu cabell és castany. El porta en un cotxet vermell. És tan adorable!... I hi ha una que veig poc però m’encanta... És una noia d’uns 18 anys, amb el seu caniche marró recent nascut. És tant maco!... Es diu Lulú.
Només vull dir que no canviaria res, perquè tot és molt bonic, tal i com està.
Maria Paula Serra Rincón
Col·legi Claret 4tB
Professora: Mª Lourdes Mora
•❅──────✧❅✦❅✧──────❅•


Un poema al Passeig de Sant Joan
Em dic Marta, sovint vinc sola cap a l’escola pel Passeig de Sant Joan, i em relaxo mirant els seus arbres tan bonics i les fulles portades pel vent. Però avui que he passat per l’avinguda Diagonal no he tingut un bon dia.
He arribat a classe d’hora com sempre i en Victor també. En Victor és un company de classe. Bé, és alguna cosa més que un company. És molt amable i bona persona, a part de les seves qualitats de bellesa, és com un príncep blau, amb els cabells rossos i curts, dents perfectes, ulls blaus…Avui m’he fet una mica la interessant, com si fos molt estudiosa i responsable, però m’he fixat que podia interpretar-ho com si no hagués fet els deures. Després se m’ha acostat.
-Estàs fent els deures?-m’ha dit.
-Només repassant - li he contestat
-És clar! per l’examen de matemàtiques, m’han dit que és molt difícil- ha dit.
De cop me n’adono que hi havia un examen i corro ràpidament cap al lavabo a estudiar perquè no em vegi ningú i pensin que no he estudiat.
Quan he acabat l’examen me l'han corregit al moment. He tret un 10! A tothom li dic que ha estat sort, però l'he copiat del company del costat.
Per fi arribo a casa i la meva mare està a la cuina.
-Ja li has dit?- m’ha preguntat
-Tu estàs boja?- Li he dit.
-Vols dir-li amb un poema?-va respondre
Immediatament em poso a escriure, però en un minut la paperera ja estava plena.
Penso en un lloc maco, que m’inspiri, on hi hagi flors, un paisatge bonic i gent que hi passegi, i llavors m’adono del lloc perfecte: el Passeig de Sant Joan! Surto de casa meva sense agafar res i quan arribo, ja em surten les paraules. Començo a escriure i el poema va sortint de la meva ploma.
Ja està, acabat! Li enviaré. Li agradarà?
Elna Serrano
Escola de la Concepció 2020 4t
Professora: Núria Domingo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada